İlk Mim'im; Ben Kimim??

Herkese merhaba yeniden!

Hayat ne kadar da hızlı geçiyor değil mi? 'Artık düzenli yazacağım' vaadimi daha dün gibi hatırlıyorum mesela ben.. Ama değil düzenli girmek, Mart'tan beri kitap yorumlamamışım neredeyse. Fark ettim ki, insan bu; hayat koşuşturmacası denen o şeye kaptırdın mı gidiveriyor ardına bile bakmadan. Nasıl aylar böylece geçtiyse, yıllar da böyle kolay ilerleyiveriyor, ömürler bitiyor demek ki. Şu hayatta kısa bir es' vermeyi bile unutuyoruz kendimize. Nedir bu telaş, bu koşturmaca, anlayamıyorum ki! Kendim bile anlamını bilmediğim bu şeyden muzdaribim. Peki ben bu kadar zamandır neler yapıyorum? Açıkçası somut bir konumuz olmasa da genel olarak üniversitenin ilk yılı diyebiliriz başlığımıza :) Hatta Simurg'un Kalemi çok güzel bir mim başlatmıştı; burdan hem onu yapmış, hem de kendimle ilgili daha ayrıntılı bilgi vermiş olurum diye düşündüm. Hadi bakalım sıra bende :)

Kendime bir takma isim bulmadığım için zaten Şevval Sarıtaş olarak tanıyorsunuz beni :) 97 yılının 19 Temmuz' unda doğdum ve evet, fenerbahçeliyim :) Kocaeli 'de doğdum, 8 yaşımdayken İzmir' e taşındık. Zaten ailem de İzmir' li olduğu için memlekete geri döndük denilebilir. Ailem hala İzmir' de yaşıyor, bense bu yıl üniversite için İstanbul'a geldim. Bölümüm her ne kadar mimarlık olsa da şu an hazırlık öğrencisi olduğum için henüz başlamadım diyebiliriz kendi bölümüme. Evet, bu arada üstteki yazılarımda vakit ayıramadığımdan şikayet eden bendim, ve yine evet bölümüm mimarlık ve gerçekleri farkındayım :))

Gelelim bu blogun hikayesine... Defalarca söylemişimdir büyük ihtimalle; kitap okumayı çok çok seven biriyim. Kendimi bildim bileli de okuyorum, yani özellikle şu olaydan ya da şu kitaptan sonra okumaya başladım dediğim bir şey yok. Tercihen bilim-kurgu, fantastik türü kitapları çok sevsem de hemen her türde kitabı okumaya çalışırım; çünkü yeni şeyler keşfetmeyi, özellikle de kitaplar söz konusu olunca, çok seviyorum :) Özellikle son yıllarda da her okuduğum kitabı yorumlamayı, insanlara o kitap hakkındaki düşüncelerimi anlatmayı çok sevdiğimi fark ettim. Bir de kitaplar konusunda çok seçiciydim. Bir kitabı satın alana kadar kılı kırk yarar, her yerde araştırır, tüm yorumları, tavsiyeleri öğrenmeden alamazdım bir kitabı. Tabi bu özelliğim beraberinde arkadaşlarımın '' Okuduğun her kitabı da çok beğeniyosun, hiç beğenmediğin olmuyor mu ya?'' eleştirilerini getirse de ben halimden memnundum. Aslında blog dünyasıyla da bu sayede tanışıyordum çünkü. Kitapları incelerken bloggerların yorumlarını okudukça, benim de böyle yorumlarımı yazıp insanlarla paylaşma isteğim artıyordu. En sonunda geçtiğimiz yıl temmuz gibi blogumu resmen açmış oldum ve benim için bu heyecanlı serüven başladı. Henüz çok yeniyim ve birçok konuda eksik kaldığımın farkındayım ama zamanla hepsini düzeltebileceğime inanıyorum, tabi özellikle blogger arkadaşlarımın destekleriyle :) Bu arada blogumda kitap yorumlarımın yanı sıra kendi yazılarımı da vakit buldukça paylaşmak istiyorum, tabi bunun için biraz daha çalışmam gerekecek :) Bu blogun bana pek çok şey kattığına ve katmaya devam edeceğine tüm kalbimle inanıyorum; umarım aynı zamanda okuyucularıma da ufak da olsa bir şeyler katabilirim :)

Okumayı çok sevdiğimi yeterince vurguladıktan sonra başka neleri sevdiğime gelirsek; dediğim gibi yazmayı da çok seviyorum ve hemen her türde kendimce bir şeyler karalarım vakit buldukça. Birçok kitapsever gibi benim de yazar olma hayalim var ama henüz bu konuda kendimi yeterli bulmuyorum, umarım ileride bir gün kendi kitaplarımı da yazıp yayınlayabilirim :) Okuma-yazmayla eşdeğer tuttuğum bir diğer şeyse piyanodur benim için. Uzun yıllardır tıpkı blog açma hayalim gibi piyano öğrenmeyi hayal eden ben, bu yıl sonunda gerçekleştirmeye başlayabildim bu hayalimi de! :) Ayrıca müziğe genel olarak ilgi duyuyorum, ileride başka enstrümanları da çalmayı öğrenmek hedeflerimden biri :) Fazla uzatmadan devam edersem resim, modern fizik, kişisel gelişim, oyunculuk gibi farklı farklı birçok alana ilgim var ve elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum bunlar için :)

Nasıl biri olduğuma gelirsek, sanırım ben de duygusallığı ilk sıraya koyacağım. Hemen her şeyde duygulanıp ağlayabilme potansiyeline sahibim. En ufak bir sinirlenme ya da mutlu edecek küçücük bir olay bile beni fazlasıyla duygulandırıyor :) Bunun yanında çok fazla düşünen bir insanım. Yalnız kalıp düşünmek, hayatı sorgulamak sıkça yaptığım bir şeydir. Ayrıca etrafımdaki insanlara problemlerinde yardımcı olmayı, onlara çözüm yolları göstermeyi çok severim ve bu nedenle de arkadaşlarım tarafından bir terapist olarak görülmekteyim :D Çok fazla program yapan, genel olarak düzeni seven ve düzenli yaşamaya çalışan biriyim; bu hiçbir şeye vakit ayıramama serzenişlerim de buradan kaynaklanıyor aslında, son dönemlerde düzensizleşmeye başladığım için yani :)

Biraz fazla uzattım, buraya kadar sabırla okuduğun için çok teşekkür ederim :) Yani kısacası böyle biriyim diyerek bitiriyorum artık :) Dediğim gibi son zamanlarda yeterli vakit ayıramadım bloguma, bu yüzden herkesten özür diliyorum. Umarım bir kaç haftaya düzenli bir hale getireceğim :)

Bu birkaç aylık süreçte her ne kadar paylaşım yapamamış olsam da, çok güzel yeni bloglar, yeni kişiler tanıdım. En azından bir şekilde hep içinde hissettim blog dünyasının. Çok güzel sayfalar var, sağ olsunlar beni de davet ettiler ve eklediler. Her ne kadar Google+ kullanmayı çok iyi bilmesem de, mailler aracılığıyla bir sürü blogger tanımak beni çok mutlu etti. Elimden geldiğince ziyaret ettim; yorum yapamamış olsam bile takibe almaya çalıştım, sonraları tekrar dönmek için. Düşündüm ki bu yazım da hem mim'i yaptığım hem de teşekkürlerimi sunduğum bir yazı olsun. Daha güzel yazılarda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın :) Bu mim'i de isteyen tüm bloggerlar yapmalı bence; çok güzel bir düşünce, tekrardan Simurg'un Kalemi'ne teşekkürler :)))

Yorumlar

  1. Umarim tüm hayallerin gerçekleşir :) Piyona çalmak harika olacaktır bende çok istemiştim ama şuan bambaşka yerdeyim :) Ayrıca ilgi duyduğun her alanda birşeyler yapmaya çalışman takdir edilesi. Seni daha ayrıntılı tanımak güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu değerli yorumunuz için :) Dediğiniz gibi, elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum ilgi alanlarımla ilgili, tabi ne kadar başarılıyımdır orası tartışılır ama yine de çabalamak çok güzel :)) Sevgilerle :)

      Sil
  2. Yaşamın bütün güzellikleri seninle olsun sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, inşallah tüm güzellikler hepimizle olsun :))

      Sil
  3. çok tatlı anlatmışsın ama ayaa. piyano hadi işallah çok iyi çalarsın. aramıza da hoşgeldin bloguma daa. kitap blogu pikiiii. ama bak unutma tamam mı blogunuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim, o sizin tatlı bakmanızdandır :) İnşallah piyanoyu elimden geldiğince devam ettireceğim, hep benimle olacak. Haklısınız, umarım yaz döneminde kendime daha bir düzen getirip blogumla daha iyi ilgileneceğim. Nice kitaplar ve yazılarda görüşmek üzere :))

      Sil
  4. Fark ettim de pek çok özelliğimiz benziyor :)) Bende çok duygusalımdır, en ufak şeyden etkilenirim. Çok fazla düşünürüm. Arkadaşlarım her şeyi çok kafama taktığımdan şikayet eder bazen haklı olabiliyorlar ama bence ben her şeye çok daha derin bakıyorum, tabi bu da kendimi avutma yöntemim sanırım ;)
    Kitapları okumayı ögrendigimden beri severim ve sen de öylesin değil mi?
    Uzun konuşmayı ve yazmayı da sevdiğini fark ettim, benim gibi.
    Seninle tanıştığım için gerçekten çok mutluyum canım =) ☺ beni bulan sensin ve umarım blog dostluğumuz hep devam eder :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok teşekkür ederim, yorumun beni o kadar mutlu etti ki!! :)
      Aynen ne kadar da çok benziyormuşuz, ne güzel :) Ben de sanırım okumayı öğrendiğimden beri seviyorum kitapları, ayrıca tespitin doğru; belki dışarıdan çok konuşkan biri olarak görülmesem de yazdıklarım ile uzun uzun konuşmalar yapmış olurum aslında :) Ben de seni tanıdığıma gerçekten çok ama çok sevindim ve ben değil biz birbirimizi bulduk bence :)) İnşallah dediğin gibi devam edeceğiz dostluğumuza, musmutlu kal :))

      Sil
  5. Hayaller önemli, onları gerçekleştirmek senin elinde, sımsıkı bağlanacaksın onlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kesinlikle öyle! Hayallerimiz kadar varız ve onlarsız çok eksik kalırız. Hayallerimizi gerçekleştirebilmek dileğiyle, yorum için çok teşekkürler :))

      Sil
  6. Şevval üniversite hayatında başarılar dilerim. Yazın sayesinde seni yakından tanımak iyi oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ben de tanıştığıma memnun oldum :)

      Sil
  7. Canım benim bu yazını biraz geç farketmiş olsamda yazını okuduğumda farkettim ki benim bilmediğim bir şey yazmamışsın�� Gerçi buna ne kadar memnun olduğumu anlatamam benim 11 yıllık duygusal,kitap aşığı ve müzik aşığı canım arkadaşım ☺☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canım benim ya!!! İyi ki varsın, çok çok mutlu oldum, çok teşekkürler çiğdemcim :))

      Sil
  8. Ben de mezun oldum bu sene. Bölüm farklı tabi.
    Hem mimarlık okuyup hem de yazmak ve okumak başta olmak üzere bunca şeye ilgi göstermen, öğrenmek konusunda çabalaman takdire şayan. :)
    Simurg ilk fikri ortaya attığında çok hoşuma gitmişti ve yanılmadım da. Ben de çok sevdim bu mimi. Herkesi bir tık da olsa daha yakından tanıma fırsatı veriyor. Samimiyeti arttırıyor.
    Hayatta, hobilerinde ve okulunda başarılar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa mezun olmuşsunuz hayırlı olsun :) Yorumunuz için çok teşekkür ederim, bence de Simurg' a tekrar teşekkür edilmeli bu fikir için :) Nice etkinliklerde bir arada olmak dileğiyle :))

      Sil
  9. merhabaa. :) geç de olsa gelebildim. :) samimi bir yazı olmuş. :) kendini bu denli samim anlattığın için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel Mim fikri için asıl ben teşekkür ederim :) Ziyaretin için çok teşekkürler, yine beklerim :)

      Sil
  10. aramıza hoşgeldin eski bir blogger olarak senin gibi candan ve kitapsever arkadaşları aramızda görmek beni çok sevindiriyor daha çok yorumlaşırız inş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim siz de hoşgeldiniz bloguma:)

      Sil

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun, benimle de paylaş :)

Popüler Yayınlar