As Maça - Selim Çiprut / Kitap yorumum

Herkese tekrardan merhaba !!
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir, açıkçası ben sonunda tatile girdiğim ve eve döndüğüm için çok mutluyum. Oldukça yoğun ve yeni bir sürü şeyle dolu bir yılı geride bıraktıktan sonra herkes gibi tatil hayallerine başlıyor insan ister istemez :) Her yıl olduğu gibi bu yılda da tatile o kadar çok yapılacak şeyler hayaliyle giriyorum ki ben bile kendimi ilgiyle takip edeceğim ne kadarını yapıp yapamayacağım konusunda :) Tabi ki de listenin en başında, 'dönem içinde açtığım kitap okuma farkını kapatmak' var. Sonuçta bu yılı 50 kitapla bitirmeyi hedeflemiştim bir zamanlar :)) İşte bu araya kaçak giren kitabımla beraber 14 kitabı bitirmiş oluyorum henüz, fakat yılın yarısı bitti bile. Kitabımıza sürekli böyle diyorum fakat yanlış anlaşılmasın, bahar kitap okuma şenliği listemde olmamasına rağmen sevgili Farklı Diyarlar'ın yorumunu okuyunca dayanamamış, bir koşu gidip almıştım kütüphaneden. Böyle farklı bir tarza, yeni yeni soluklara ihityaç duyar ya insan bazen; bana da tam o zamanda denk geldi bu kitap.

as maça - selim çiprut / kitaptadinda.blogspot.com




Her zaman ki gibi önce kısaca bir konusunu anlatayım :)
 4 erkek arkadaşı, liselerinin ilk yıllarında birbirleriyle tanıştıkları andan itibaren alıp, okutup, mezun edip, işe başlatıyor; kısacası hayatlarının en önemli dönemlerine ve bu dönemlerde yaşadıklarına ortak oluyoruz. Beraber sevinçlerine, üzüntülerine, kararlarına, dertlerine ortak oluyor; kısacası beraber gülüp beraber ağlıyoruz onlarla.

Sakin, sade bir anlatımla ilerliyor kitap. Hiç sıkmadan, bir çırpıda okunup bitirilebilir bile. Bu benim Selim Çiprut'tan okuduğum ilk kitaptı. Başta anlatım dili biraz değişik gelse de, okudukça sevdim kitabı. Böyle arada dinlendirici bir öykü okuyor gibiydim. Karakterleri, olay öyküsü hemencecik yerleşiverdi kafamda. Zaten dediğim gibi, kitap hiç yormuyor sizi.

Karakterlerin birbirleriyle olan ilişkisi en çok hoşuma giden kısımlarıydı. Birbilerine destek olmaları, yardımlaşmaları, eğlenceleri... Kısacası günümüzde aranıp da bulunamayan nadir değerler işlenmiş arkadaşlık konusunda. Zaten genel olarak arkadaşlık değerlerinin tema alındığını düşünüyorum.

Gelelim As Maça' ya... Aslında  bu konuda  bir şey söylemek istemem; kitabın arka kapağında da belirtildiği gibi herkesin kendi As Maça' sını bulması ümidiyle diyebilirim ancak :)

Çok fazla aksiyondan aksiyona koşmaktan sıkılmış, azıcık dinlendirici, güzel bir hikayeye ortak olmak istiyorsanız kitap size göre diyebilirim. Hikayeye takılı kalmadan, kendi aradığınızı bulmanız; as maçanızı bulmanız ümidiyle :))

Yorumlar

  1. Kitabı okuduğuna çok sevindim Şevvalciğim :) Gerçekten farklı bir kitap ve herkesin okumasını isterim. Değişik bir anlatımı, içten karakterleriyle, unuttuğumuz o sıcacık dostluklara yelken açıyoruz kitapla :D Anlatılmak istenen pek çok şey var umarım herkes okur o zaman ne demek istediğimizi anlarlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Umarız bu kitap yorumları da bir nebze olsa yol gösterebilir:) Değerli yorumun için çok teşekkürler :)

      Sil
    2. Umarım dediğin gibi olur :) Asıl ben teşekkür ederim canım =)

      Sil
  2. Bu tarz kitaplı bloglar nedense çok hoşuma gidiyor. Kitap almadan önce buralara bakıyorum. Bende bloguma beklerim.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuz için, her zaman beklerim :) Ayrıca merak ettiğiniz herhangi bir kitaba da seve seve bakabilirim :) Ben de geliyorum sizin oralara :)

      Sil
  3. Çok güzel anlatım olmuş Şevval :) :) Yüregine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlık hikayelerini her zaman çok sevmişimdir. Yazarı ilk defa duydum. Ama bu kadar güzel anlattiginiza göre bi göz atılmayı hak ediyor demektir :) Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hak ediyor :) Yorumunuz için çok teşekkür ederim :))

      Sil
  5. Yazarı duymuştum ama hiç kitabını okumadım. As Maça başlamak için iyi bir seçenek olabilir gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, sakin bir kitap arıyorsanız iyi bir seçim olabilir; sonuçta farklı tarzlar denemekte de yarar var :))

      Sil

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun, benimle de paylaş :)

Popüler Yayınlar