Bir Kış Günü, Bir Kar Tanesi..




Herkese merhaba :)
Yazıma başlamadan önce gelin sizinle bir müziği başlatalım; Canon in D eşliğinde okuyun bu satırları..




Bir kış günündeyiz, hatta belki siz şu an karlı bir gecede okuyorsunuz yazımı. Uzun bir yıl oldu; ilginç bir yıl... Çokça hüzün vardı, boynu büküktü 2016' nın. Belki arada yaşanan minik bir kaç olaydı dayanmayı sağlayan, belki de umut. Geçen yıl bu zamanları hatırlıyorum; size bu parçayı dinletmem boşuna değil. Aklımda bu parçayla yeni yıla girdim ben, arka fonda bu parçayla yaşadım tüm yılımı. Hüzün de sevinç de, memnuniyet de kırgınlık da bu parçayla yaşandı. O tesadüfler silsilesi böyle başladı, tam da 30 Aralık' ta. Bu yıl da, bugün bitiriyorum sanırım o mucizevi olayları. Neler oldu, neden oldu, iyi mi oldu bilinmez ama sonuçta hepsinin bana kattığı bir şeyler olduğunun farkındayım.
Yine kar... Bu müzik benim için bir kar tanesiydi; bu nedenle tüm yıl tekrar o karı bekledim ben, üstümden mevsimler geçti. Blogun amblemi o yüzden 'kar tanesi' ydi. Ve yine tam bugün, sizlere dediğim gibi dinlediğiniz bu parçayı tamamiyle çalabildim ben, piyanoda. Artık bu yılı da tüm yaşananlarıyla rafa kaldırmanın vakti geldi. Tabii bir şeyi unutmadan ..
Geçtiğimiz hafta Sevgili Aslı' nın(myreal) düzenlediği Blogger buluşmasına katılmıştım. Gerçekten yılın bitimine günler kala, çok güzel vakit geçirdiğim çok güzel insanlar tanıdığım bir buluşma oldu benim için. Bir kez daha, hayat bu aradaki minik şeylerle güzelmiş, onu fark ettim. Katılan herkese çok teşekkürler, sizleri tanıdığıma çok mutlu oldum :)
Artık bilenler bilir, sürekli 2 aydır nerelerdeydim yazmanın bir manası yok :\ Bilin ki çok üzülüyorum bloguma vakit ayıramadığım zamanlarda. Ama bölümüm ve okul hayatım bunu gerektiriyor, elden ne gelir... Ama kesinlikle okumayı bırakmadım, belki olabileceğinden çok daha az okudum, ama yine de bir şekilde vakit ayırmaya çalıştım kitaplara. Sonuçta bazen hayata dayanmamızı sağlayan yegane şeyler kitaplar oluyor :)
Umarım bu önümüzdeki yılın başlangıcıyla beraber kitap yorumlarımıza ve deneme, şiir -hatta belki öykü- lerimize devam edecek; edebiyat ve müzik dolu güzel günler göreceğiz..
Şimdi gelelim verdiğim söze; piyanoyla ilgili bir şeyler yapmak istediğimi söylemiştim yazın ve çok güzel fikirler almıştım. Biraz da bununla ilgili, bu parçayı size dinletiyor olmam :)
Pachbell'in, kar tanelerinin ve kışın bu parça beraberinde bana hissettirdiklerini yazmaya çalıştım. Tıpkı böyle, parçaların hikayesini anlatan birini tanımıştım; işte şimdi ben de parçaların şiirini yazıyorum..
Şimdi müziği baştan başlatın ve bir sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın (:
Sevgilerle..

birkışgünübirkartanesi- kitaptadinda.blogspot.com
❄❄❄

Bir Kış Şarkısı

Dışarda tane tane düşen karlar,
Kulağımda belli belirsiz bir melodi
Sanki kar taneleri
Odaya düşmüşler, bana fısıldıyorlar
Oysa düşen her tane,
Biraz da yüreğime dokunuyor.
Düştüğü yeri yakıyor yani
Notaların da
Her bir vuruşta yaktığı gibi.

Dışarda tane tane düşen karlar
İçime düşen yalnızlıklar
Bir kış vakti, karlarla çevriliyim.
Üşütüyor beni bu şarkı
Kanıma işliyor, donuyorum.
Olmamış; hiç de olmayacak
O günleri hatırlatıyor sanki.

Dışarda tane tane düşen karlar
Belki her birine ayrı bir
Şiir yazıldı, parça bestelendi.
Senin şansına ise kalbim
Dinlemek ve hüzün...
Bilirim istemezdin böyle
Ama hayat bu,
Hiç sorulmaz ki kalbe.

Dışarda tane tane düşen karlar
Bir zamanlar kucak kucak
Umut taşırdılar.
Her nota mutluluktu, ya da heyecan
Şimdiyse sadece geriye kalan
İşte şu kulağımdaki müzik
İşte şu müziğin notaları gibi
Avcuma düşen karlar..

Yorumlar

  1. Şarkıyı ve yazdıklarını o kadar çok beğendim ki...
    Tam da bir karlı akşamda bu yazını okumak gerçekten iyi geldi.

    Belki bir şeyler oluyordur. Belki hatırlıyorsundur. Hatırlamak güzeldir. Bizi bizde tutar.

    Piyano çalma isteği uyandırdın bende. Belki yeni yılda yeni bir müzik aleti hayatıma girer ne dersin?

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun beni ne kadar mutlu etti anlatamam! :) Gerçekten beğenmene çok sevindim :)
      Haklısın, belki de hatırlamak güzeldir, dilerim mutlulukla hatırlayacağımız hatıralarla geçer yeni yılımız.
      Bir müzik aleti.. bence kesinlikle herkes en az bir enstrümanı deneyimlemeli hayatında, neden olmasın? :) Bir de senden müzikli paylaşımlar isteriz :)
      Yorumun için tekrar çok teşekkür ediyorum :) Sevgilerimle :):)

      Sil
    2. Sevdiğim müzikleri bile başkası dinlediğinde kıskanan biri olarak bunu biraz düşünmek istiyorum. 😂

      Umarım gerçekleşir... :)

      Sil
    3. Hahah, o bazen bende de olurdu :D Ama emin ol bir de tamamiyle senin ellerinden çıkan bir müziği dinlemek ve dinletmek ayrı bir mutluluk kaynağı oluyor :):)

      Sil
  2. Merhaba 2016 benim için de müzik alanında geliştiğim bir yıl oldu. Hayatımda ilk kez bir şey için, sevdiğim bir şey için,çabaladım ama gece gündüz ve sonunda ilerleme kaydettim. Senin adına çok sevindim ben bu arada :) umarım çok güzel bir yıl olur mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, böyle emek verdiğiniz bir şeyin karşılığını alabilmeniz :):) Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :) Umarım hepimiz için çok çok güzel bir yıl olur :):) Sevgilerle :)

      Sil
  3. kaleminize sağlık :) keyifle okudum

    YanıtlaSil
  4. 2016 hüzünlerle acılarla geçti evet ama içersinde güzellikleride yaşadığım bir yıldı.Yeni yıla sayılı günler kala güzel bir organizasyonda bir araya gelmemiz vede tanışmamız mesela.Gönlünce yüreğinden dolup taşan tüm güzelliklerin etrafını saracağı bir yıl olsun inşallah.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsiniz! :) Gerçekten öyle, aradaki bu güzel hatıralar 2016'yı da güzel kılıyor :) Sizlerle, her birinizle tanıştığıma çok memnun ve mutlu oldum ben :) Dilerim dediğiniz gibi güzelliklerle dolu bir yılımız olur 2017. Sevgilerimle :):)

      Sil

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun, benimle de paylaş :)

Popüler Yayınlar