2017 Klasik Kitap Okuma Maratonu :)

Herkese merhaba :)
Son zamanlarda bahsettiğim üzere klasik kitaplara -özellikle modern klasiklere- gittikçe ilgim artmaya başlamıştı. Ama sürekli alınacaklar listemize girip bir köşede bekleyen o diğer kitaplar gibi bir köşede kalıyordu klasikler. Elbette arada bu zinciri kırıp okuyabildiklerim de yok değil :) Ama her zaman olduğu üzere daha okunacak çook klasik var :)



Tam da bu noktada Sevgili Gözde Türker'in başlattığı çok güzel bir maratona denk geldim. Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere klasik kitaplarımıza yönelik, ki bence her anlamda okumayı teşvik edici bir maraton :)

Yapmamız gereken her ay en az bir yerli veya yabancı klasiği okuyup blogumuzda yorumlamak. Ben isterim ki bir şekilde kitap okumak isteyen ama bahane bulamayan herkes katılsın :) Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru bir arkadaşımla kendi aramızda benzer bir etkinlik yapmıştık aslında, her ay 150 sayfadan kısa bir klasik seçip beraber okuyor, ardından kitap hakkında konuşuyorduk. Oldukça keyifli ve verimli geçtiğini düşünüyorum :) Hatta bu dönem için de kitap seçmekte kararsız olanlar veya ortak bir şeyler okumak isteyenler bana katılabilir, çok çok mutlu olurum :)

O zaman katılmak isteyenleri yorumlara bekliyorum diyip kesin okumak istediklerime dair bir liste oluşturmaya çalışıyorum :) Bu listeyi zaman içinde güncelleyebilir veya her aya göre daha planlı bir hale getirebilirim :)
Bu arada maratonla ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz :)

Kesin Okumalıyım Dediğim Klasikler :)

  • Sineklerin Tanrısı - William Golding
  • Bir Kalbin Ölümü / Mürebbiye - Stefan Zweig
  • Korku - Stefan Zweig
  • Ermiş - Halil Cibran
  • Kendine ait Bir Oda - Virginia Woolf
  • Bilinmeyen Adanın Öyküsü - Jose Saramago 
  • Kopyalanmış Adam - Jose Saramago
  • Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez
  • Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar
  • Yalnızız - Peyami Safa
  • Huzur - Ahmet Hamdi Tanpınar
  • Dava - Franz Kafka  
  • Mozart ve Deyyuslar - Anthony Burgess
  • Otomatik Portakal - Anthony Burgess
  • İntihar Kulübü - Robert Luis Stevenson
  • Genç Werther'in Acıları  - Johann Wolfgang von Goethe 
Yazdıkça daha o kadar çok kitap geliyor ki aklıma! Şimdilik listeyi bu şekilde sınırlandıralım, önümüzdeki dönemlerde duruma göre listeyi günceller, genişletirim diye düşünüyorum :)
Sizlerinde yorumlarınızı ve katılımlarınızı bekliyorum :) Bol kitaplı bir yıl dileğiyle :):)

Yorumlar

  1. Hemen içsesim ve ben adlı oyunu sergiliyorum: :)
    -Katılmayı çok isterim.
    -Şşşşt dur orda!
    -Ne oldu?
    -Şu sınav maratonu bitmeden sana başka maraton yok!
    -Ama niye kiiii :(

    Dinlediğiniz için teşekkürler! :D :D
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İç sesinle olan diyaloğunu paylaştığın için çok teşekkürler :D Hala gülüyorum, düşün yani o derece :D
      İç sesi dinlemek iyidir, güzeldir; ama bence bu seferlik itiraz etmelisin o iç sese :) O sınav maratonları hayatında her daim olacak, önemli olan zaten süreç içerisinde de -senin deyiminle- 'gülücüklü' bir şeyler yapabilmek :):)
      Ben bugün bol bol güldüm sayende, sen de gülücüklü kal :D Sevgilerle :):)

      Sil
  2. Vaav kitaplara bak. :D Çok güzel bir liste ya ben o kadar uzun tutamadım, okumazsam vicdan azabı çekerim diye. :D Senin listenden kitap alayım biraz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah, teşekkür ederim o sizin güzel bakışınız :D
      Aslında ben de oldukça kısa tutacağım diye başladım listeye fakat yazdıkça yazasım geldi, hiç birinden vazgeçemedim :) Hatta bi 5 kitap kadarını sildiğim hali bu :) Büyük ihtimalle sene sonuna kadar hepsi bitemeyecek ama olsun hayalini kurmak da güzel geliyor bana :):)
      Tabi ki de alın hatta seçtiklerinizi söyleyin, belki beraber okuruz, yorumlarız, çok da güzel olur bence :) Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Şu yazdığınız kitaplardan sadece 3 tanesi okumak beni utandırdı valla :) Ben kitaplardan çok uzak kalıyorum ya bir türlü sarılamadım. Etrafımda kalabalık olunca dikkatimi veremiyorum bir türlü :) Neyse ben yine de aralarından bazılarını okuyup yorumlamaya çalışırım inşallah :) Teşekkür ederim Şevval :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun hiç yoktar iyidir bence 3 kitap da :) Ayrıca bu konuda ne yazık ki ben de kendimi çok yetersiz buluyorum, ama önemli olan elimizden geldiğince okuyabilmek değil mi? Bence kitaplardan uzak kaldığını fark etmen bile çok önemli bir adım, en azından bu konuda bir şeyler yapmak istiyorsun ve yapabilirsin de :):) Ben her ay seçtiğim kitabı duyurmaya çalışacağım, istersen sen de o zamanlarda katılabilirsin, hem böylece bir teşvik de olmuş olur :) Bol kitaplı günler diliyorum :) Sevgilerle :)

      Sil
  4. Ben de katılmaya çalışacağım challenge'a her ne kadar klasik okumada bir felaket olsam da :D
    Otomatik Portakal benim de listemde var. Umarım ikimizde iyi bir sonuç alırız challengedan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klaikler başlarda benim de gözümü korkutmuş olsa da zamanla ne kadar güzel oldukları anlaşılıyor sanırım :)
      Ah o "Otomatik Portakal" yok mu! :D Kaç yıldır okunacaklar listemde sayamıyorum bile :) Umarım artık bu yıl onu da okuyup çok beğendiklerim kategorisine alabileceğim :D
      Umarım dediğin gibi güzel ve eğlenceli bir maraton olur ve tabi hedeflerimizi gerçekleştirebiliriz :) Sevgilerimle :):)

      Sil
  5. Geç gördüğüm için lütfen kusura bakma, yurt dışından yeni döndüm :D Listendeki kitapların hepsini ben de okumak istiyorum aslında. Bilinmeyen Bir Adanın Öyküsü, Yalnızız ve Genç Werther'i okudum ve hepsi muh-te-şem kitaplar. Yorumlarını bekliyorum öyleyse. Katılımın için ayrıca teşekkür ediyorum. Listeni kendi bloguma da ekliyorum hemen :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kusuru canım :) Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için :) Şu an ben de 'Genç Werther'in Acıları'nı okuyordum, yorumun beni bir hayli heyecanlandırdı :D Ocak için kitap yorumunu girmiştim, şubat için de en kısa zamanda yazmaya çalışacağım bakalım :) Sevgilerimle :):)

      Sil

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun, benimle de paylaş :)

Popüler Yayınlar