Mim#2 -Hayal Mimi

Yeniden merhaba herkese! :)


Daha dönemin çok başlarındayken yapmam gereken bir mimdi aslında bu hayal mimi. Gel gör ki tam da hayal kurma konusunda tıkandığım ve hayallerimi sorguladığım bir döneme denk gelmişti. Kaç defa taslak yazdım, sonra değiştirdim tahmin edemezsiniz :) En sonunda da yarıyıl tatiline bırakmaya karar vermiştim. Uzun zaman öncesinden gelen bu mim sonunda karşınızda diyebilirim :)
Bu mim için Samet Tutal ve Farklı Diyarlar beni mimlemişti. Geciktiği için özür dileyerek ve yine kendilerine teşekkür ederek başlıyorum o zaman :):)

1) Hayal kurmaktan hoşlandığınız bir yer ya da zaman dilimi var mı?
Neredeyse yalnız kaldığı her anda hayal kuran biriyim aslında :) Öylesine yolda yürürken bile birtakım hayaller, o hayallere yönelik planlar, planlara yönelik programlar sürekli kafamda olur :) Tabi hayalin küçüğü büyüğü olmaz; ama sanırım hayatımı en çok etkileyecek hayalleri denizi seyrederken kuruyorum ben :) -Sanırım belirtmekte fayda var; hayatım hep kıyı illerimizde, hep denizi görerek geçti ve hala da öyle (:- . Denizin benim için çok özel bir yeri ve anlamı vardır, hatta kısa bir süre bile denizden uzak kalsam, hemen gidip bir göresim, ziyaret edesim gelir :) Kısacası, beni her türlü yönden düşünmeye ve tabi ki hayal kurmaya iten en güçlü etmenlerden biridir deniz.😊

2) En çok nelerin hayalini kurarsınız?
Sanırım en çok; aynı fikirde olduğum, yani etrafa bir katkımız olması amacını taşıyan kişilerle bir araya gelip güzel projeler ortaya çıkarabilmenin, faydalı işlerde bulunabilmenin hayalini kuruyorum. Bu elbette kolay değil, fakat imkansız da değil bana göre :) Umarım hayat beni doğru insanlarla karşılaştırır ve bir farkındalık yaratabiliriz :)

3) Şimdiye dek çok hayalinizi gerçekleştirdiniz mi?
Sanırım, çoğunlukla gerçekleştirebiliyorum :) Tabi her zaman ütopik hayallerden ziyade minik minik ve oluru yüksek hayaller kurduğum için de çoğunluk gerçekleşiyor olabilir :) Mesela bu blogumu açma fikri 2-3 yıldır aklımda olan ve kelimenin tam anlamıyla 'hayal' olan bir şeydi; fakat doğru zaman geldiğinde gerekli adımları da atınca gerçekleştirebilmiş oldum diyebilirim :) Ayrıca eklemekte fayda var ki özellikle üniversiteye başlamamla 'hayal' dediğim birçok şeye adım adım yaklaşabildiğimi, hatta bazılarını gerçekleştirmeye başladığımı söyleyebilirim :)

4) Henüz gerçekleşmemiş ama illa da gerçekleşecek dediğiniz bir hayaliniz var mı?
 Hmm.. Eskiden olsa buraya sıralayabileceğim birçok şey vardı aslında. Tabi artık vazgeçtiğim için değil, kesinlikle olmak zorunda diye düşünmediğim için -ve belki biraz mucize gerektirenleri de olabileceği için :)- yazmıyorum. Ama bu yine de hayal kurmaktan vazgeçtiğim anlamına gelmiyor :) Hatta çok çılgınca -bana göre tabi :)- bir hayalimi sizlerle paylaşayım :D İlla da, ne olursa olsun gerçekleşsin değil de; yine de Jason Mraz' la tanışabilsem çok güzel olurdu aslında :D Birkaç yıl önce, tam da doğum günümde gelmiş İstanbul'da konser vermişken kaçırmış olmak beni birazcık üzüyor tabi -haklı olarak :):) Tanışmak istemem tabi ki de şarkılarını sevmemin yanısıra kişilik olarak da beğendiğim ve tanımak istediğim biri olmasından kaynaklanıyor. Ben yine de her yaz doğum günümde beklemeye devam edeceğim; ya da belli mi olur, bir gün ben giderim belki konser verdiği uzak diyarlara :):)

Başta da belirttiğim gibi, hayal kurmak, daha doğrusu geleceğe yönelik hedefler belirlemek, hayal kurmak ve bunlar dahilinde adımlar atmaya çalışmak başlı başına bir konu aslında. Özellikle de benim kişisel olarak ilgilendiğim, çokça yazı okuduğum, araştırma yaptığım bir kişisel gelişim konusu. Etrafımdaki insanlara, arkadaşlarıma da elimden geldiğince bu konularda yardım etmeye, bilgilerimi paylaşmaya çalışmışımdır. Tabi iş kendimize gelince terzinin kendi söküğünü dikemediğini er geç fark ediyor insan. Henüz hala bu konuda oldukça yetersizim, bu nedenle çok bir şey söyleyemem belki, ama yine de hayallerin hayatımızda çok önemli bir yeri olduğunu vurgulamak isterim. Ayrıca bu konularda, gelecek planı, hedefler vs. gibi konularda da benim naçizane tavsiyem Ahmet Şerif İzgören' in "Avcunuzdaki Kelebek" adlı kitabı başta olmak üzere bu ve diğer kitaplarına göz atmanızdır :)

Hayaller önemlidir, dilerim daima hayallerinizle beraber olursunuz :) Sevgilerimle :)

Yorumlar

  1. Avcunuzdaki Kelebek çok sevdiğim kitaplardan biridir, yazını okurken tam o kitabı düşünüyordum yazının sonunda kitap karşıma çıktı. :D
    Güzel bir mim olmuş, kalemine sağlık. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel denk gelmiş o zaman! :):) Benim de çok sevdiğim ve mümkün olduğunca etrafımdakilere tavsiye ettiğim bir kitaptır "Avcunuzdaki Kelebek" :) Biraz geç bir mim oldu, ama yine de beğenmenize çok sevindim :) Çok teşekkür ederim , sevgilerimle :):)

      Sil
  2. Hayalleriniz gerçek olsun... Evet gerçekten uzun soluklu bir konu aslında. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle uzun soluklu ve dikkate değer bir konu :) Hepimiz farklı farklı hayaller kuruyoruz, umarım doğru zamanda ve doğru yerde gerçek olurlar. Segilerimle :):)

      Sil

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun, benimle de paylaş :)

Popüler Yayınlar