Pazar 6'lısı: Bir Yayınevi 6 Kitap


Herkese merhaba!
Bugün bir yeni etkinlikle daha karşınızdayım. Periodic Library blogunun sahibi Esseve Rin'in başlattığı bir etkinlik :) Aslında daha önceleri de bu etkinği keşfetmiş, fakat katılmak için bir türlü vakit bulamamıştım. Artık bu yeni yıla nasipmiş :) Ben de elimden geldiğince katılmaya çalışacağım :) Her hafta pazar günü belirli bir konu hakkında kitaplarımızı seçeceğiz. Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 15 Ocak Pazar için başlığımız : Bir Yayınevi 6 Kitap.

Daha önceden de belirttiğim için belki hatırlarsınız; genellikle yazar odaklı giden bir okurum ben. Yani tabi bu bir yazarı beğendikten sonra oturup tüm kitaplarını okuyup başka bir yazara geçmek şeklinde değil elbette :) Sürekli farklı türlerde kitapları, farklı yazarları denemeye, tanımaya çalışırım ve bir kere bir yazarı tuttuysam -yandınız :D - her yerde benden adını duymanız olasıdır :):) Yani genelde 'Bu yazarı da deneyeyim, tarzını merak ettim' şeklinde bir bakış açısıyla ilerler, olabildiğince geniş bir alanda kitapları, yazarları, yani bir nevi insanları anlamaya çalışırım. Haliyle her yayınevinde en az 1-2 tane sevdiğim yazar bulunur ve yine bu nedenle kolay kolay yayınevi ayrımı yapamam :) Ama yine de son zamanlarda özellikle ayırabileceğim iki konu oluştu diyebilirim. İlki klasikler hakkında; direkt olarak modern klasiklere dair çok sevdiğim ve bastığı tüm kitapları kucaklayıp evime getirmek istediğim yayınevleri var :):) Ama klasiklerle ilgili 'Klasik Kitap Okuma Maratonu'nda da birçok kitabı söylediğim için bugün diğer yayınevinden bahsetmek istiyorum ki 'Bilim Kurgu Klasikleri' -yine klasikler :)- dediğimde hatırlayacaksınız: İthaki Yayınları.

Neil Gaiman'ı keşfetmemle kalbimi fethetmeye başlayan İthaki Yayınları bir de üstüne bilim kurgu klasiklerini yayınlamaya başlayınca iyice bir yer edinmiş oldu kalbimde :) Gerçi birazdan fark edeceğiniz üzere çok kitap okuyamamış olsam da okumak istediğim bir dolu kitabı olan bir yayınevi İthaki. Artık sözü daha fazla uzatmadan seçtiğim 6 kitaba geçiyorum :)

1. Marslı / Andy Weir


İthaki'den bahsettiğimize göre ilk sıraya Marslı' yı koymamak olmazdı :D Marslı, açık ara farkla son bir kaç yılda okuduğum en iyi kitaplardandır diyebilirim. Hani o kadar beğenmiştim ki sözü fazla uzatmadan sizleri yorumuma yönlendirmek isterim :) Aynı zamanda blogumdaki ilk kitap yorumum olan Marslı'nın yorumuna buradan ulaşabilirsiniz :)

2. Mezarlık Kitabı / Neil Gaiman


Mezarlık Kitabı'nı çok yakın bir zamanda aldım aslında fakat henüz başlayamadım. Neil Gaiman'dan okuyacağım bir sonraki kitap olarak genelde 'Kırılgan Şeyler'i düşünürdüm, fakat arkadaşlarımla dönem sonunda Babilmekan'a gidince, bir anda bu kitabı almış buldum kendimi :) Açıkçası rafta her bir Neil Gaiman görüşünde durup sanki o kitabı daha önce hiç görmemişçesine inceleyen biri olarak, 'Mezarlık Kitabı'nı da görür görmez gözüme kestirmiştim ve sonunda dayanamayıp aldım da :) Şu an kendileri İstanbul'da, mini kitaplığımda; sabırsızlıkla en kısa zamanda okunmayı bekliyor :):)

3. Dune / Frank Herbert         


Dune, ben taa 2015'te İstanbul'daki TÜYAP'a gittiğimde İthaki standından aldığım ve hala okuyamadığım kitaplardan biri :( Aslında bir seri olduğu için birazcık da devamının basılıp basılmayacağını görmek, ona göre başlamak istemiştim -malum bu konuda acılarım büyük :D-. Bu sefer neyse ki korktuğum olmadı ve devam kitapları geldi; bu nedenle artık en kısa zamanda okuyacağım gözde kitaplarım arasında :)
Ayrıca eklemeden duramayacağım İthaki'nin bilim kurgu klasikleri dizisi gerçekten çok çok güzel kitaplarla dolu; elimde olsa hepsini tek tek buraya listelerdim :) Eğer sizin de okuduklarınız varsa aralarında bana da söyleyin, ilk onlarla başlayayım :)

  4. Adalet / Ann Leckie



Sıra gelmediği için bir türlü okuyamadığım kitaplar kervanından biri daha :) Daha ilk çıktığı zamanlarda adını sıkça duyuyordum ve konu olarak da ilgimi çekiyordu. Ayrıca bir arkadaşım da özellikle tavsiye edince, üstüne bir de D&R'da indirimde yakalayınca almamak olmaz demiştim :) Yine bir bilim kurgu, yine devamı konusunda tereddüte düştüğüm bir seri; fakat şimdiye kadar İthaki beni hiç o yönden hayal kırıklığına uğratmadı sağolsun, bu serinin de devamı geldi. Bakalım, ilk fırsatta okumaya çalışacağım :)

5. Alengirli Şiirler / Ali Lidar


Ali Lidar kitapları da yazar kategorisinden listeme giren kitaplardan. Özellikle bir ara her yerde gerek kendisi gerek alıntılarıyla kitapları karşıma çıkıyordu. Bir hayli de ilgimi çekmişti. Ama benim ilk Ali Lidar'la tanışmam arkadaşımdan aldığım -birkaç hafta boyunca 'getirmeyi unutma'larımdan sonra sonunda bir gün unutmadı ve getirdi :D- bir şiir kitabıyla oldu. Açıkçası öykülerini henüz bilmesem de şiirlerini, tarzını çok sevdim ben :) Şiirlere ilgisi olanlara ya da ilgi duymayı düşünenlere tavsiye edilir :):)

6. Rüzgarın Adı / Patrick Rothfuss


Bu kitap da yine sürekli karşıma çıkması ve yorumların hep olumlu olması nedeniyle okumak istediğim kitaplar arasına girenlerden. Genel olarak -son zamanlarda azıcık klasiklere kaysa da- bilim kurgu - fantastik türünü okuduğum ve beğendiğim için böyle kitaplar hemen kalbimi kazanmayı başarıyor :)

Genel olarak bende liste bu şekilde :) Dediğim gibi, daha yazmak istediğim o kadar çok kitap var ki! Ama şimdilik 6 tanesiyle sınırlandırıyoruz yazıyı :) Sizlerin en sevdiği yayınevi hangisidir, İthaki'nin hangi kitaplarını okudunuz, neler düşünüyorsunuz; hepsini merak ediyor ve yorumlara bekliyorum :):)
 Bir sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın :):)

Yorumlar

  1. Hiçbirini okumamışım:( Marslı'yı sinemada izlemiştim... Teşekkürler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye edebileceğim kitaplar, çoğunu ben de okumamama rağmen hem de :) Marslı ise bir harika! :D Çok teşekkürler yorumun için, sevgilerle :):)

      Sil
  2. Modern klasiklerde çıkan kitapları kucaklayıp eve getirme isteğim benim de fazlasıyla var :) o yüzdendir ki benim pazar 6lımda modern klasiklerden oldu :) Marslı vr Ali Lidar benim de listemde umarım okuyabilirim bir an önce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasiklere yönelik ortak düşünceleri paylaşabilmek ne güzel :) Umarım diğer kitapları da okur ve beğenirsiniz :) Yorumunuz için çok teşekkürler :) Sevgilerle :):)

      Sil
  3. Rüzgarın Adı benim listemde de var. Dune merak ettiğim kitaplardan ikimizde kısa zamanda okuyabiliriz umarım. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel o zaman :) Aynen dediğin gibi inşallah ikimiz de kısa zamanda okuyabiliriz :) Hatta ikisinden birine başlarsan haber ver ben de hemen öne alırım o kitabı :D Sevgilerimle :):)

      Sil
  4. Ya İş Bankası Yayınlarını ya da İthakiyi seçerim diye düşünüyordum ama katılamadım bu hafta maalesef:/
    Rüzgarın Adını çok merak ediyorum. Kalınlığı ve fiyatı biraz korkutsa da bu sene alıp okumak istiyorum artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun artık, yine de aynı yayınevlerini düşünüyormuşuz :)Rüzgarın Adı'na ben de fiyatı ve sayfa sayısı nedeniyle korkuyla yaklaşıyorum :) İnşallah ikimiz de alıp okuyabiliriz :) Sevgilerle :)

      Sil
  5. Neil hayranlığın beni benden aldı! Ben de çok seviyorum bu yazarı. Hatta elimdeki kitaplarını okumuyorum bitmesin diye :) Yaa bilmiyorum Kırılgan Şeyler biraz pahalı diye alamadım bir indirime girse ilk işim o kitabı almak olacak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel bir Neil Gaiman hayranı daha buldum o zaman! :)
      Aynen, sanırım son çıkan kitabı olduğu için fiyatı bir türlü düşmüyor, benim de gözüm fiyatlarda :) Umarım bir gün tüm Gaiman kitaplarını alıp sırayla kitaplığıma dizmiş olacağım :D Sevgilerimle :):)

      Sil

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun, benimle de paylaş :)

Popüler Yayınlar