Günlük Ritüeller - Mason Currey / Kitap Yorumum

Herkese merhaba :)
Bugün size bir rastlantı sonucu karşıma çıkan ve çok beğendiğim bir kitabı anlatmak, tavsiye etmek istiyorum.


 "Günlük Ritüeller", 'Büyük Eserlerin Yaratıcıları Nasıl Çalışır?' alt başlığıyla çıkan, Mason Currey'e ait bir kitap. Benim de internetteki bir görselin kaynağını araştırmam sonucu bulduğum ve türkçe baskısının da olduğunu öğrenince çok sevindiğim bir kitap. Daha okula geldiğim ilk haftadan kütüphaneye koşarak gidip kitabı aldığımı söyleyebilirim :)

 Düzenli bir şekilde değil de, daha çok göz gezdirme tarzında okuyor, özellikle merak ettiğim kişilerin hayatından giderek inceliyorum kitabı.
 Kısaca açıklamak gerekirse; yazarımız ünlü kişiliklerin hayat rutinlerini araştıran, zamanla da bunları bir blog bünyesinde insanlarla paylaşan biriymiş. Sonrasında ise artan birikimle beraber kitabın fikri ortaya çıkmış. Kısa kısa açıklamalar halinde, Kafka'dan Beethoven'a, Benjamin Franklin'den Ernest Hemingway'e, Haruki Murakami'den Andy Warhol'a kadar bir çok kişinin günlük rutinini, hayat tarzını anlatıyor kitabımız.

Özellikle var olan ilginç detaylara da değiniliyor kitapta, yeri geldikçe. Son zamanlarda günlük proglamlama, düzen konularını araştırıyor olduğum için büyük bir ilgiyle incelediğim, kullanılabilir bilgilerle dolu bir kitap oldu benim için. Eğer okursanız fark edeceksiniz ki, tahmininizden çok daha sıradışı ya da sıradan ve minik detaylar asıl işlerimizi destekliyor, gerekli enerji ve motivasyonu sağlıyor ilham kaynağı oluyormuş :) Benim dikkatimi çeken olgulardan mesela birini örnek verirsem; günlük yürüyüşler yapmanın bir çok ünlü isimde ortak olduğunu söyleyebilirim. Bu ve bunun gibi minik detayları kendim de uygulayarak deneyimlemek istiyorum, bakalım :)

 Kitabın anlatım dili de gayet akıcı ve yalın, okurken sıkmıyor, zaten kısa ve öz olan açıklamalar içinde de çok rahat gezinebiliyorsunuz. Kısacası, el altında bulunması gerektiğini düşündüğüm, ilginç farkındalıklar oluşturacağına inandığım bir kitap. Bu tarz kitapları da kaçırmamak lazım bence :)

Herkese -özellikle benim gibi planlı programlı olmayı sevenlere tavsiye ediyorum :) Kendinize iyi bakın :)

Yorumlar

  1. Merak ettim kitabı, görürsem mutlaka okumak isteyeceğim bir kitap. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım denk gelirsin, en azından bir göz atarsın :) Sevgilerimle :):)

      Sil
  2. Kitabın içeriğinden azıcık daha bahsetseydin yahu çok merak ettim ben :) Her sabah saat 8'de kalkıp kitap yazmayı kural haline getirmiş yazar mı dersin, öğlen uykusunda tam 7.5 dakika uyuyan filozof mu dersin... Alacağım bu kitabı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim, umarım alırsın :) Bilerek çok bahsetmek istemedim aslında, biraz gizemli kalasın merak edilsin :D İnşallah okurken de seversin :) Sevgilerle :)

      Sil
  3. Kafka mı beethoven mı? Vay vay vay. Sevdiğim isimler. Merak ettim. Onları tanımak açısından da hoş bir kitaba benziyor. Üstelik bilgilendirici ve istediğin yeri istediğin şekilde okuyabileceğin tarz da bir kitap. Paylaşım için teşekkürler. Sağlıcakla kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkürler :) Umarım fırsat bulup sen de incelersin :) Sevgilerimle :)

      Sil
  4. İlginç bir kitap. Hiç tam olarak planlı olamadım ben ama planlı olmayı isteyen ve sevenler için harika olmuş. Bu arada Şevvalciğim seni mimledim :) benim bloga göz at vakit bulursan yaparsın. Çok mutlu olurum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi planlı bir hayat isteyenlere birebir :) Ayrıca genel olarak sevdiğimiz veya ilgimizi çeken ünlü isimler hakkında da bilgi sahibi oluyoruz :) Hemen geliyorum canım bloguna :) Mim için de, vakit bulduğum zaman neden olmasın :D Sevgilerimle :)

      Sil

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun, benimle de paylaş :)

Popüler Yayınlar