8. Kadıköy Kitap Günleri - kitap fuarı gezisi :))

Herkese yeniden merhaba!!
 Vakit bulabildiğim ilk anda kitap fuarı gezimle başlayayım diye düşündüm :)

 Geçtiğimiz hafta 1-5 Haziran arasında Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği 8. kitap günleri gerçekleşti. Ben de perşembe günü gidebildim bu fuara. İlk defa bu kadar güzel bir fuara katıldığımı söylemeliyim. Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen bu fuarda aşağı yukarı birçok tanıdık yayınevi vardı.





Öncelikle mekandan başlamak gerekirse, çok mantıklı ve çok güzel bir fikir olduğunu belirtmeliyim :) Peronlar arasında, hem tarihle iç içe hem de standlarda kitaplarla bir arada o mekanda bulunmak, kesinlikle huzur verici ve eşsiz bir deneyimdi :) Hem fotoğraf çekilecek birbirinden güzel o kadar çok kare vardı ki, hem de aynı anda kitapları tek tek inceleyip, ortamla bütünleşmek o kadar keyifliydi ki... Fikir kime aitse kesinlikle tebrik etmek gerekir, umarım önümüzdeki dönemlerde de aynı etkinlik devam ettirilebilir :) Şimdiye kadar İzmir ve İstanbul' da gittiğim diğer klasik kitap fuarlarının aksine böyle bir ortamda kitaplarla buluşmayı kesinlikle çok daha fazla isterim :) Kapalı bir salonda, kalabalıkla iç içe, insanlar çarpa çarpa geçerken elindeki kitapla sabit durmaya çalışmak her ne kadar eğlenceli olsa da (!); Haydarpaşa Garı' nda düzenlenen fuarın o ferah ve tarihi ortamı hiçbir şeye değişilemez diye düşünüyorum :)

Gelelim aldıklarıma; aslında son zamanlarda o kadar çok kitap almıştım ki kendimce bir sözüm vardı kitap almamaya dair :) Sevgili Asude arkadaşımla beraber sadece gezip, o güzel havayı soluyup çıkacaktık. Ama ben bir kitap fuarına gider de durur muyum? Öncelikle, son zamanlarda deli gibi bir edebiyat dergisi takıntım olmaya başladığını, bu nedenle de adını duyduğum belirli dergileri toplamaya başladığımı belirtmeliyim sanırım :) Çünkü yeni şeyler denemeyi çok seviyorum ve çok fazla söz edilince merak ediyorum doğrusu nasıl olduklarını. Ben de gördüğüm farklı dergileri alıp incelemeye karar verdim. Bu nedenle de fuardan ilk aldığım Pulbiber dergisi oldu :) Sonuçta kitap değil ama, yani hala sözümü tutuyordum :) Aklımdayken, belki bir ara da dergilerin incelemelerine dair bir yazı yayınlarım; bu fikir de burada dursun bi bakalım :)

Atılan sayısız adım ve çekilen bir sürü fotoğraftan sonra son bir kez almak istediğimiz bir şey var mıydı diye hızlı bir göz gezdirirken ben yine dayanamadım ve küçük birkaç şey aldım işte :)
Belki söylemişimdir; son zamanlarda edebi yazılara, özellikle Türk Edebiyatı' na karşı bir ilgi duymaya başladım. Eskiden bilim-kurgu / fantastik dışına çok çıkmayan ben; şimdi o kitapları bir kenarda tutuyor ve eski-yeni Türk yazarlarını keşfe çıkıyorum. Aslında İnstagram' da da belirttiğim Selim Çiprut' un As Maça' sını okumuş olmam da bu nedenden. Sırf bunun için bir anda şenlik listemin bile dışına çıkmış oldum :) Her neyse, uzun lafın kısası işte bu kitapları da almış bulundum :


  • Tezer Özlü' yü zaten hep merak eder dururdum. Bu nedenle hazır denk gelmişken ve de indirim varken kaçırmayayım, bir yerden başlayayım diye düşündüm. Ayrıca Yusuf Atılgan' ı da son anda görünce dayanamadım ve ikisini de toplam 15 tl' ye aldım.
  • Didem Madak' ın bir şiirini ( Siz Aşktan N'anlarsınız Bayım?) okumuş ve çok etkilenmiştim, bu nedenle kendisi de aklımın bir köşesindeydi. Yine kitaplarını görünce bir denemek istedim ve ilk defa bir şiir kitabı aldım. Bilenler vardır belki, Pulbiber dergisinin adı da Didem Madak' ın Pulbiber Mahallesi adlı kitabından geliyormuş. Bu da fuara dair ilginç bir tesadüf olarak kalmış oldu bende :) Bu kitabı da 7 tl' ye aldım. 
  • Ayrıca fotoğrafta elimde gördüğünüz minik defter de fuardan :) Zaten genel olarak defterlere bir zaafım olduğu için ve itiraf etmek gerekirse bir defter koleksiyonu oluşturabilecek kadar çok defterim olduğu için de hem kendime hem de arkadaşlarıma hatıra olarak aldım, bence çok güzeller :))

Kıasacası böyle yine son dakika alışverişli, çok güzel bir gündü benim için. Tabi öncesinde ve sonrasında da arkadaşlarımla geçirdiğim değerli vakitler paha biçilemezdi. Son bir not olarak şunu eklemek isterim ki; bir kitap fuarı gezerken kendimi kaybettiğim ve gözümün kitaplardan başka hiçbir şeyi görmediği doğrudur, bu özelliğim bazen kendisini hayrete düşürse de o gün canım arkim'in arkamdan dolaplar çevirmesine çok büyük kolaylıklar sağlamıştır ve benim ruhum bile duymadan iki stand arkadan bana hediye almayı başarabilmiştir. Kendisine bu muhteşem hediye(leri) için çok teşekkür ederim :))


Yorumlar

  1. Kadıköy Kitap Günlerine bende katıldım, gerçekten güzel bir ortamdı ve mutlaka seneye de aynı şekilde Kadıköy Belediyesi bunu devam ettirmeli. Kim olursa olsun sanırım öyle bir yerde alışveriş yapmadan duramazdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, hazır gitmişken bir şey almadan dönebilmek mümkün mü! :)) Umarım önümüzdeki yıllarda da devam ettirirler. Yorumunuz için çok teşekkürler :))

      Sil
  2. Kitap fuarlarını kaçırdığım gibi bugünü de kaçırdım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi yaa :( Olsun artık bi sonrakine katılırsın :)

      Sil
  3. Keske Türkiye de olsaydim dedigim nadir anlardan birisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kesinlikle İzmir'de olup gidemeseydim ben de üzülürdüm. Neyse artık, inşallah önümüzdeki yıl katılabilirsin sen de :) hatta belki buluşuruz bile :))

      Sil
  4. Anayurt oteli gerçekten de çarpıcı bir yapıt, eminim severek okuyacaksınız ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, heyecanla okunmayı bekliyor :)) Yorumunuz için çok teşekkürler :))

      Sil
  5. Hayatımda bir kere katıldım ve çok zevk aldım Trabzon'da okuduğum için denk getirmem çok zor oluyor.Ama çok güzel bir yazı olmuş.Özellikle fotoğraflara bayıldım.Emeğinize sağlık.Takipteyim bende beklerim *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmeniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim :)) Be de en kısa zamanda uğrayacağım size, yorumunuz için çok teşekkürler :))

      Sil
  6. Bende senin gibi her kitap bölümüne girdiğimde almıcam almıcam diyorum ama yine alıyorum kaderin oyunu sanırım :) Hediyen mükemmel daha ne olsun :) Fuarları birde ben kaçırmasam ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen en güzeli de ,ne kadar kitap alsan da, sana hediye gelen oluyor :)) Umarım önümüzdeki fuarlara yetişebilirsin :)) Sevgilerle :)

      Sil
  7. Gerçekten muhteşem bir deneyim olmuştur, fotoğraflar harika görünüyor :) Güzel günlerde oku. Beyda'nın blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim blogunu. Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin! Teşekkür ederim yorum için, ben de çoktan geldim bile sizin oralara :))

      Sil
  8. Blog keşif etkinliğinden geliyorum, takipteyim, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Yazını daha yeni okuyabildim canım arkim. Bunun için gerçekten çok özür dilerim. 😔 Senin de dediğin gibi kitap sevdasından kendini kaybetmen bu sinsi arkadaşının baya işine yaradı 😆 Erken de olsa doğum günüsü hediyesi alacaktım zaten. Üstüne senin bu kitabı görünce verdiğin o olağanüstü tepki sonrasında alayım dedim 😂 Ee konusunu da beğendim onayladım 😄 İnşallah beğenirsin arkim 🤗 Ama asıl değinmem gereken nokta şu ki iyi ki doğdun iyi ki tanıştık iyi ki arkadaşım oldun. Ben şimdi buraya ne yazarsam yazayım aramızdaki şey çok daha farklı çok daha derin olduğu için hiçbir şekilde ifade edemeyeceğim. O yüzden anladın sen işte 😉😂 Seni çok seviyorum iyi ki benimlesin 🙆❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa 😁😁😁😁 Ben de iyi ki seni tanımışım iyi ki yollarımız kesişmiş canım benim😘, tekrar çok çok teşekkür ederim her şey için😊😊😊😘😘 iyi ki varsın 😁😁

      Sil
    2. blog keşif etkinliğinden geliyorum... bende beklerim, sevgiler....
      www.kelepirkitapci.blogspo.com.tr

      Sil
    3. Hoşgeldiniz, hemen geliyorum! :)

      Sil
  10. başak sayan ben de merak ediyorum. ben de ilk gün gittim, çarşamba, tezer özlü çok severim. aynı fotoyu çekmişiz ya ben de bikaç gün önce aynı fotoyu koymuştum bilokumaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa ne güzel denk gelmiş o zaman fotoğraf :) E tabi mekan güzel, ne çekersen çek çok hoş görünüyor :) Bakalım Tezer Özlü merakla okunmak için sırasını bekliyor; ayrıca Başak Sayan' ın kitabına başladım bile :) Şimdilik gayet güzel! Yorumun ve ziyaretin için çook teşekkürler, Sevgilerle :))

      Sil

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun, benimle de paylaş :)

Popüler Yayınlar